Klik hier voor Deel 5

Maar niet alleen de notaris moet zich druk maken. Ook ARAG en SRK zullen echte concurrenten worden van advocaten.

Niet zo lang geleden hebben advocaten rechtsbijstandsverzekeraars verslagen, zo hoor ik. De verzekeraars mogen hun cliënten niet verbieden zelf een advocaat uit te kiezen om hun zaak te behartigen.

Mr. Ernst Loendersloot, Sr. kandidaat notaris te Maastricht

Mr. Ernst Loendersloot, Sr. kandidaat notaris te Maastricht.
Fotograaf: www.lauradehaanfotografie.nl

Ik denk dat de vreugde over deze slag kort is geweest. Want het gezegde luidt dat een oorlog niet gewonnen wordt met slechts één veldslag. Dat blijkt wel uit de recente advertenties van rechtsbijstandsverzekeraars in bushokjes en billboards door heel Nederland. De strekking is eenvoudig: de particulier kan een evaluatie krijgen van de juridische kanten van zijn of haar probleem vóórdat een advocaat wordt ingeschakeld. Zelfs als de particulier geen klant is van de betreffende verzekeraar. Of sterker nog: de verzekeraar geeft aan, samen met de particulier, de beste advocaat uit te gaan kiezen én te gaan onderhandelen over diens tarief.

Ik kan u verzekeren dat het marketingbudget van de rechtsbijstandverzekeraars veel groter is dan dat van het gemiddelde notaris- of advocatenkantoor. Dus is het onverstandig om te proberen met advertenties de verzekeraars te overstemmen.

Wat wel helpt is aan de verzekeraars en de particulieren die hen gaan inhuren, duidelijk te maken welke kwaliteiten u heeft. ARAG zal het moeilijk vinden om hun (nieuwe) klant zover te krijgen om u niet in te huren, als de cliënt zelf op internet uw column gevonden heeft waarin u gratis duidelijk maakt dat u het antwoord al heeft.

Wat kost dat wel niet ? Ik heb nu al bijna geen marketingbudget.

Klik hier voor deel 7

%d bloggers liken dit: